Szájsebészet

Amennyibben sem a gyökérkezelés, sem egyéb szájsebészeti kiegészítő megoldás nem jár sikerrel, vagy nincs értelme elvégezni és a fog eltávolításra kerül, abban az esetben is számtalan megoldás letezik. Például a foghiány pótlására az egyik legkorszerűbb és legjobb megoldás az implantáció, amely napjainkban már mindennapos beavatkozásnak számít.
Foghúzás

Egy fog eltávolítása abban az esetben tartozik szájsebészeti műtét kategóriába, amennyiben annak akár a fekvése, akár az elhelyezkedése ezt indokolja. Legyakrabban a fogat az íny vagy a csont takarja, ezáltal nem lehetséges a fog egyszerű, fogóval történő kihúzása. 

Szájsebészeti beavatkozás indokolt akkor is, ha például egy súlyos fogszuvasodás vagy baleset következtében hiányzik az eltávolítandó fog koronai része. Ilyenkor a fog maradványainak eltávolítása biztonságosan csak sebészeti úton valósítható meg.

Bejelentkezés
Bölcsességfog műtét

Szintén gyakori probléma a fejlődésben visszamaradt fog eltávolítása. Ez általában a bölcsességfog szokott lenni, amely növekedése során feszíti a fogakat, és körülötte az íny begyulladhat, cisztát előidézve. A bölcsességfog előtörését ilyenkor sebészeti módszerekkel segítjük. 

A bölcsességfog műtét ma már rutineljárásnak számít, de fontos, hogy megfelelő tapasztalattal rendelkező szamebert válasszunk, mert akár egy életre “elveheti a kedvünket” a további fogorvosi vizsgálatoktól. A helyes mozdulat, a jól megválasztott eszközök, a megfelelő mennyiségű érzéstelenítő a kulcsa annak, hogy egy bölcsességfog műtétről is azt mondhassuk: “szinte nem is éreztem”.

Bejelentkezés
Implantátum beültetés

Mint ahogy a bölcsességfog műtét, úgy az implantátum beültetés is mindennapi beavatkozássá vált mára. Rendelőnkben a kiváló német minőségű Nobel Biocare protetikai tulajdonságokkal bíró implantátumokkal dolgozunk. Hisszük, hogy a magas szakértelem és a prémium anyagok együttesének köszönhető az, hogy Pácienseink hosszú évek múltán is úgy jönnek vissza hozzánk kontrollra, hogy az implantátumuk ép és tökéletes. 

Napjainkban a fogászati implantátum a legtökéletesebb módja a hiányzó fogak pótlásának.18 éves kor fölött stabil és rendkívül esztétikus megoldást nyújt egy-egy elvesztett, vagy adott esetben ki sem bújt (ún. csírahiányos) fog pótlására. 

A ma elérhető legmodernebb eljárása az úgynevezett navigált implantáció. Amennyiben fél bármilyen műtéttől, úgy megnyugodhat, mert a rendelőnkben is alkalmazott navigált implantáció lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag varratok behelyezése nélkül implantátumot kapjon.

Ez az eljárás gyorsabb gyógyulást tesz lehetővé, csökkenti a lehetséges szövődmények számát és elősegíti, hogy hamarabb jusson fogakhoz a  beavatkozást követően.

Bejelentkezés
Csontpótlás és csontátültetés

Implantációt megelőzően, vagy azzal egyidőben szükségessé válhat csontpótló beavatkozás elvégzése, amennyiben az adott csontkínálat nem elégséges megfelelő méretű implantátum behelyezéséhez. Erre leggyakrabban akkor van szükség, amikor a fogelvesztés és az implantáció között sok idő telik el, mert ilyen esetben a csont természetes úton, a terhelés hiányában felszívódik.

A csontpótlásra számos megoldás lehetséges. klinikánkon az arcüreg emelés a legjobb gyógyulás érdekében a legmodernebb, úgynevezett PRF technológiával is elvégezhető, amely lehetővé teszi, hogy a gyógyulási idő akár hónapokkal is rövidüljön. 

A PRF technológia alapvető lényege, hogy minimális vérvételt követően centrifuga segítségével olyan készítmény állítunk elő, amely semmilyen idegen anyagot nem tartalmaz, csupán az Ön sejtjeit, fehérjéit. Ezen anyagok koncentrálással, kiválasztásával a műtéti területre applikálva szignifikánsan jobb eredményeket érünk el a szájsebészeti beavatkozások területén

Olyan csontveszteség esetén, ahol már a csontpótlás nem jöhet szóba, saját csont átültetésével készítjük elő az implantátum behelyezését. Ez az innovatív eljárás nagyon kiterjedt csont- és foghiányok esetében is lehetséges, megfelelő szakértelemmel elvégezve természetesen.

Bejelentkezés
Arcüregemelés

Az arcüreg a felső rágófogak felett helyezkedik el, tulajdonképpen egy levegővel teli csontüreg, amelyet nagyon vékony nyálkahártya bélel. A arcüreg alapjának megemelésére abban az esetben van szükség, ha az implantátum behelyezéséhez nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű csontmagasság. 

A beavatkozás az egyik legjobban gyógyuló csontpótlási technika. Biztonságos és nagyjából 30-45 perc alatt elvégezhető, természetesen helyi érzéstelenítésben. Mint minden szájsebészeti műtétnél, arcüregemelés (más néven sinus lift) műtétet követően is kímélő életmód szükséges, körülbelül egy hétig, amíg a varratokat nem távolítjuk el.

Bejelentkezés

Lépjen velünk kapcsolatba!


Írjon nekünk, vagy kérjen időpontot telefonon! Hétköznap reggel 8 és este 20 óra között fogadjuk Pácienseinket.

Tel: +36308544212