Fogpótlások

Ha az Ön foga olyan károsodást szenvedett, melyet töméssel már nem lehet orvosolni, a fogbetétek, vagy a teljes fedést biztosító koronák és hidak jelenthetnek esztétikus és tartós megoldást.

Fogrestauráció inlay, onlay, overlay restaurátummal


Az inlay, onlay, overlay (kiterjedésük szerint osztályozva) betétek speciális kompozitból vagy kerámiából készülnek, fogtechnikai laborban, 3D tervezéssel. Elkészítésük precíz lenyomatvételt igényel a fogakról. Nagy előnyük, hogy ezáltal egy nagymértékben károsodott fog is megmenthető. Tökéletesen igazodik az Ön fogformájához és fogszínéhez és akár 10-20 évig is tökéletes funkcionalitást és esztétikumot biztosít.
Bejelentkezés

Egy-vagy több fog pótlása koronával, vagy híddal


Nagyobb foganyagvesztés esetén koronával, vagy híddal pótoljuk a fog íny feletti részét. Rágófogaknál tökéletes megoldást nyújt a nikkel és palládium mentes fémkorona és fémhíd. 

Esztétikus alternatíva a mosolyzónában látható fogak pótlátásra a teljes cirkónium vázas korona és híd. 

Innovatív megoldás a szövetbarát, strapabíró, 100% cirkóniumból készült korona, mely rendkívül strapabíró, így a régózónában is használható, emellett pedig rendkívül esztétikus. 

Frontfogak restaurálására gyönyörű eredményt tudunk elérni ún. üvegkerámia alapú IPS e.max® koronával és híddal. 

Budapest VII. kerületi fogászatunk fogpótlások terén is a legjobb anyagokkal dolgozik, a világvezető japán Kuraray Noritake garancia az elkészült pótlások minőségére és esztétikájára. Minden esetben Önnel közösen, az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelően választunk a kezelési alternatívák közül.

Bejelentkezés

Implantátumos fogpótlások


A fogpótlások Ferrarija az implantátumon rögzülő, az eredeti fog funkcionalitását és esztétikáját maximálisan visszaadó fogpótlás. Nem kell lemondani a szép mosolyról és a kényelmes, biztonságos étkezésről akkor sem, ha már nem maradtak természetes fogak a szájban.

Implantátumok segítségével már olyan fogpótlások készülnek, melyek képesek teljesen helyreállítani a kényelmes és biztonságos rágást és emellett gyönyörű szépek is, legyen szó mindössze 1 fog pótlásáról, vagy teljes fogsorról. 

Amennyiben teljes szájrehabilitációra kerül a sor, Pácienseink leggyakrabban választott fogpótlása az ún. All-on-4, vagy All-on-6 hídprotézis. Ezen beavatkozás során mindössze 4, vagy 6 implantátum beültetésére van szükség, ezek szolgálnak majd a teljes hídprotézis tartó pilléreiként. Nagy előnye, hogy nem kell minden egyes fogat külön implantátummal rögzíteni, mégis visszaadja a rendkívül stabil fogak érzetét és megjelenésben is gyönyörű eredményt ad. 

Vannak esetek, amikor nem lehetséges implantátum beültetése a kevés csontállomány miatt. Ilyenkor egyéb szájsebészeti beavatkozással (csontpótlás, csontátültetés, arcüregemelés) készítjük elő a szájüreget az implantátumokhoz.

Bejelentkezés

Kivehető részleges fogpótlások készítése


Az esetek túlnyomó többségében elmondható, hogy a páciensek előbb a rágó zónában lévő fogakat veszítik el, melyet mindenképp fontos pótoltatni az esztétikus megjelenés miatt is természetesen, de még inkább az étkezés megtartása céljából. Ilyen esetekben, ún, részleges fogpótlások készülnek, melyek kapcsolódnak a még meglévő fogakhoz, ám bármikor kivehetők a megfelelő tisztítás elvégzéséhez. 

Ezeknek a fogpótlásoknak nagy előnye, hogy viszonylag gyorsan elkészülnek, illetve más fogpótlásokkal összehasonlítva a költségeik is alacsonyabbak.

Bejelentkezés

Kivehető fogsorok készítése


Bejelentkezés

Amennyiben teljes fogatlanság megszüntetése a cél, erre ár-érték arányban remek alternatíva a kivehető fogsor. Ma már esztétikájában is nagyon szép megoldások készülnek, természetesen funkcionálisan számolni kell némi kompromisszummal. 

A kivehető fogsort elsősorban csak akkor szoktuk ajánlani, ha a rendelkezésre álló csontállomány már olyan alacsony, hogy nem lehetséges egyetlen implantátum behelyezése sem. Sajnos nem lesz olyan kényelmes és stabil, mint egy implantátumon rögzített fogsor, ám a fogatlanság diszkomfort érzetét mindenképp felülírja. 

Fogtechnikai laboratóriumunkkal több árkategóriában készülnek kifehető fogsorok, így ezt is tudjuk minden esetben az Ön igényeihez és lehetőségeihez igazítani. Lépjen velünk kapcsolatba!


Írjon nekünk, vagy kérjen időpontot telefonon! Hétköznap reggel 8 és este 20 óra között fogadjuk Pácienseinket.

Tel: +36308544212