Általános fogászat


Fogtöméseink

Esztétikus töméseink kizárólag prémium japán és amerikai gyártók anyagaiból készülnek. Kopásállóságuk, magas fényük az aprólékos, részletgazdag kivitelezési technikáinkkal egyaránt hozzájárulnak a hosszú élettartamhoz és élethű megjelenésükhöz. Töméseinket sok esetben úgynevezett alábélelésekkel látjuk el, hogy az élő fog vitalitását megőrizze illetve, hogy ne váljon érzékennyé, panaszmentes rágást, étkezést biztosítva. Ezen eljárás során is törekszünk a maximalizmusra és úgynevezett MTA anyagot használunk, amely a jelenkori alábélelők legoptimálisabb , legbiokompatíbilisebb eszköze.

FOGFEHÉRÍTÉS, FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS

Tévhit, hogy a fog színe csupán genetikai adottság kérdése. Az elszíneződések okozója leggyakrabban a helytelen fogápolás, illetve azok az élelmiszerek, amelyekben nagy mennyiségben fordul elő mesterséges színezőanyag. Azonban a rendszeres és helyesen végrehajtott fogmosás ellenére és a kritikus élelmiszerek kerülése mellett is elszíneződhet fogazatunk. A kor előrehaladtával ráadásul romlik a fogak állaga és sötétedik a fogak színe.

A fogorvosok által végzett fogfehérítésnek többféle módszere van: a legjobb hatást eredményező technikát egy előzetes konzultáció során, a fogak általános állapota alapján határozzuk meg. A professzionális rendelői fogfehérítés előtt mindenképpen szükséges a fogkő eltávolítását is elvégezni.

Rendszeres, alapos fogmosás mellett is megjelenhet a fogkő fogainkon. Az étkezések után a fogak felszínén kialakuló, szabad szemmel alig látható plakk réteg könnyen megtelepszik a fogakon, és kiváló táptalajt biztosít a különböző baktériumoknak. Hosszú távon ez a réteg egyre keményebbé válik, majd „elmeszesedik”. Ezt a folyamatot tekintjük a fogkő kialakulásának. A fogkő nem csak esztétikai kellemetlenség: hosszú távon a fogak és az íny épségét is veszélyezteti. Ezért mindenképpen tanácsos rendszeresen, félévente eltávolítani, mert így megelőzhetjük a komolyabb problémák kialakulását és azonnali esztétikai eredményt is nyújt. Fogággyulladás kialakulásában a következők játszanak döntő szerepet: fogkő, lepedék rossz szájhigiéné; dohányzás, pipázás; genetikai tényezők, öröklött “hajlam”; bizonyos gyógyszerek, betegségek (immunbetegségek). Ennek tudatában kijelenthetjük hogy két vagy több tényező együttes megléte súlyosbítja a meglévő vagy újonnan kialakult gyulladást.

Gyökérkezelés

Gyökérkezeléseink egytől egyik gépi megmunkálásban részesülnek, így a görbe gyökércsatornák is megfelelően kezelhetőek, a további munkafolyamatokat könnyíti az orvosi ellátás során. A tökéletes fertőtlenítés érdekében számos átöblítőszerrel dolgozunk, ilyen például a díjnyertes, magyar vonatkozású Solumium oldat is. Gyökérkezeléseinkről előzetes, közbeni és utólagos digitális röntgen is készül, ezzel azonnal , helyben követve a folyamatot. A részletekre való odafigyelés, a megfelelő tájékoztatás által kialakított biztonságos környezet feloldja a feszültséget, nem kell többé szorongani a gyökérkezelés szó hallatán. Rendelőnkben az észak-amerikai Dentsply-Sirona Protaper Next készletével dolgozunk számos kiegészítő műszer mellett.

Kapcsolat felvétele

Image