Szájsebészet


Implantológia


Amennyiben sem a gyökérkezelés, sem egyéb szájsebészeti kiegészítő megoldás nem jár sikerrel, vagy nincs értelme elvégezni és a fog eltávolításra kerül, abban az esetben is számtalan megoldás létezik.

A foghiány pótlására az egyik legkorszerűbb és legjobb megoldás az implantáció, amely napjainkban már mindennapos beavatkozásnak számít. Segítségével akár egyetlen fogat is úgy tudunk pótolni, hogy az stabil, terhelhető, esztétikus lesz, csakúgy, mint az Ön saját fogai. A biokompatibilis foggyökér beültetésével az implantátum nagy biztonságot ad, a ráhelyezett fog pedig megkülönböztethetetlen lesz saját fogaitól. Az időben elvégzett fogbeültetés révén Ön visszanyerheti rágóképességét, és elkerülheti a csontsorvadást, környező fogai kilazulását, elvesztését.

A fogászati implantátum egy sebészeti úton beültetett műfoggyökér, amelyet különböző fogpótlások készítéséhez használhatunk. Anyaga titánium, felülete speciális kiképzéssel bír, miközben egy belül üreges csavarra emlékeztet. Közhiedelemmel ellentétben a titániumra gyakorlatilag nem létezik allergia. Ezért az implantátum kilökődését a nem megfelelő csont minőség, instabilitás, illetve gyulladás okozhatja. A gyulladás elkerülése végett az operáció mindig tökéletesen steril környezetben zajlik és a Páciens antibiotikumos védelme alatt.

Implantátumainkat a Callus PRO rendszer segítségével ültetjük be és építjük fel. A Callus PRO implantátumok számos előnnyel rendelkeznek. Az implantátum külső és belső kialakítása egyaránt a mára átláthatatlanná váló, tengernyi gyártó és forgalmazó között egy üde színfolt, ugyanis tökéletes kombinációja egy sebészileg nagyon jól bevált csavarformának és egy fogtechnikailag nagyon előremutató, minden igényt kielégítő belső csatlakozásnak. A német precizitással gyártott implantátumainkat a 35 éves múlttal rendelkező Denti Systems Magyarország bocsájtja rendelkezésünkre.

Csontpótlások

Amennyiben a fog eltávolítását követően évek teltek el, vagy a fog elvesztéséhez komoly gyulladás társult, úgy gyakran az adott területen csonthiány alakul ki. Ilyen csonthiány keletkezik akkor is, ha a fogak elvesztéséhez fogágybetegség vezetett. A kivehető protézisek elkerülése érdekében ezeket a csonthiányokat ma már szakszerűen pótolni lehet, amely hozzájárul ahhoz, hogy implantátumot tudjunk beültetni ezen területekre. Ezen implantátumok pedig a jövőben lehetővé teszik a fix fogpótlások viselését. Szájsebészetünkön lehetőség nyílik számos csont defektus pótlására. Az oldalirányú csontvesztést mind titán háló, mind saját csont, mind kollagén membránok beültetésével is tudjuk pótolni. Ezen esetek mindig egyéni elbírálást és kezelési tervet igényelnek. A felső állcsont rágófogainak elvesztését követően gyakran találkozunk olyan szituációval, amely az arcüreg közelsége miatt lehetetlenné teszi az implantátumok beültetését. Ezekben az esetekben úgynevezett arcüreg emelést végzünk, amely napjainkban már bevált technológia, rutinszerű beavatkozásnak számít.

Azokban az estekben is képesek vagyunk csont kialakítására, ha a csonthiány nagyon jelentős és az alsó állcsontot érinti. Ilyen esetekben saját, úgynevezett autolog csont-átültetést végzünk, amelyet speciális technológiával egészítünk ki. Ez a speciális technológia az úgy nevezett PRF technológia. A PRF technológia egy olyan megbízható eljárás, amely során a felhasznált orvosi segédanyagokat saját, a páciens véréből nyert fehérje dús, leülepített anyagokkal keverjük, fedjük be. Az így kapott komplexum a lehető legbiokompatibilisebb szövetet fogja létrehozni, amely kisebb fájdalommal, gyorsabb gyógyulási idővel és jóval magasabb sikeraránnyal fog rendelkezni. Ezzel a technológiával kiegészülve gyakorlatilag nem létezik olyan csonthiány, amelyet ne tudnánk kezelni és ezzel fix fogpótlás viselésére lehetővé tenni.

Kapcsolat felvétele
Image