Fogpótlások


Fogpótlások

Fogpótlásaink a kor legmagasabb követelményeinek felelnek meg. A kézzel kialakított koronák ideje lejárt. Rendelőnkben digitális úton készített fém, vagy fémmentes pótlások készülnek. Számos anyaggal dolgozunk, így például a maximális biokompatibilitással, fogszínű cirkóniummal, az allergénmentes titániummal, továbbá a legmagasabb esztétikai igényeket kielégítő préselt full-kerámiákkal. Fogpótlásaink lézer-szinterezéssel, CAD-CAM technológiával készülnek, már e legegyszerűbb fém pótlásoknál is. Fogpótlásaink készítése során mind a lecsiszolásra kerülő saját fogak mind a felépített fogak esetében is az előkészítés úgynevezett vállas preparálás. Az így kialakított saját fog-korona kapcsolat védi a fogát, az ínyét és gyulladásmentes környezetet biztosít.

Az implantátumon elhorgonyzott fogpótlásainkra is jellemzőek a fentiekben elhangzottak, azzal a kiegészítéssel, hogy itt is törekedve a legoptimálisabb, hosszú viselési időre csakis csavarozott fogpótlásokat készítünk, ha van rá mód. A csavarozott koronák kerülik a ragasztást, ezzel védve a Páciens ínyét, fogágyát, továbbá a tökéletes gyári precizítású korona-implantátum csatlakozás hozzá járul a hosszú távú viselési időhöz. Az oldható korona-implantátum kapcsolat lehetővé teszi a roncsolás mentes korona eltávolítást, ha a jövőben valamiért az indokolt lenne. Fogpótlásainkra 2 év garanciát vállalunk.

Betétek, Koronák, Hidak

Ha az Ön foga olyan károsodást szenvedett, melyet töméssel már nem lehet orvosolni, a fogbetétek jelenthetnek esztétikus és tartós megoldást. Az inlay, onlay, overlay (kiterjedésük szerint osztályozva) betétek speciális kompozitból vagy kerámiából készülnek. Elkészítésük precíz lenyomatvételt igényel a fogakról és ez által tökéletesen igazodik az Ön fogformájához és fogszínéhez. A fogbetét kész, szilárd állapotban kerül az előre kialakított fogüregbe, vagy a fog teljes felszínére, felépítve azzal akár egy letört, rossz állapotban lévő gyökérkezelt fogat is. Az onlay és overlay nagy előnye, hogy a koronánál kíméletesebb, alkalmazásához kevesebb ép fogállományt szükséges eltávolítani,vagy gyökérkezelt fogak esetén tökéletesen tud illeszkedni a megfelelően kialakított üregbe.

Rendelőnkben lehetőség van Nexco /Ivoclar/ és Gradia /GC/ betétek készítésére, melyek rendkívül pontosak és ellenállóak a ragóerővel szemben, ragasztásuk hasonló egy tömés kivitelezéséhez.

Ugyanakkor a kerámiából történő kialakítás, vagy akár az elfeledett, de hosszútávú megbízhatóságáról híres arany-palládium ötvözet alapú betétek elkészítését is adott esetekben javasoljuk.

Abban az esetben, ha a fog nagy mértékben destruálodott, sérült, vagy rendkívül elszíneződött, tengelyállása nem jó, vagy fogpótlások készítése miatt kell „használnunk” ad adott fogat, fogakat, abban az esetekben koronákat, vagy hidakat készítünk.  A fémmentes fogpótlások az eredeti fogakhoz hasonló rétegekből, egyedileg épülnek fel, ezért szinte felismerhetetlenségig hasonlítanak azokhoz. A fogpótlás esetén az egyik legfontosabb szempont a pontosság, a koronák és hidak tökéletes széli záródása. Ha egy fogpótlás rosszul zár, akkor az alatta lévő fog elromlik, alászuvasodik. A modern csiszoláskor (vállas preparálás) a koronák szélei vállakon ülnek, nem nyomják meg az ínyt, így az természetesen szép, rózsaszínű marad. A legtökéletesebb pontosságú széli zárást a rendelőnkben is alkalmazott CAD/CAM rendszer használatával lehet elérni.

Az eljárás lényege, hogy a több lépcsőben vett precíz lenyomatot végül a laborban számítógépes úton szkennelik be, és felnagyított képet kapnak az adott esetről. A fogpótlást pedig nagy pontosságú marógép végzi egy adott tömbből, melynek anyaga lehet cirkónium, kobalt-króm vagy titán, illetve adott kerámiák. Rendelőnkben törekszünk arra, hogy lehetőleg már csak cirkónium pótlást készítsünk, mert szövetbarát tulajdonságai nem elhanyagolhatóak.

Kapcsolat felvétele

Image

Héjkerámiák

Sokan kérdezik tőlem, hogyan lehet felnőttkorban szép, szabályos, el nem színeződő mosollyal rendelkezni, olyannal, ami a műsorvásznakon és minden egyes felugró reklámban jelenik meg legtöbbször. A szép mosoly titka a rendezett fogazat mellett a pozitív kisugárzás, ezért a fogak irreverzibilis károsodásával járó héjkerámiák készítésést csak abban az esetben javasoljuk, amikor nincsen más alternatíva (pl. fogszabályozás, fogfehérítés, stb.) a fennálló problémák megoldásához.

A héjkerámiák, úgynevezett veener-ek készítése hasonló a koronák készítéséhez, de nem igényli a fog teljes lecsiszolását, ezért sokszor az eljárás alatt a fogak nem is válnak érzékennyé, nem viseli meg őket a beavatkozás. Ez a tény, illetve a rendkívül szép esztétikai végeredmény teszi egyre sikeresebbé napjaink fogászatában. A mosoly teljes átformáló hatása révén lehetőség van még csiszolás előtt úgy nevezett mosolytervezésre, úgy mond „kipróbálva” a végeredményt. A fogak színéről, formavilágáról minden esetben lehetőség van fogtechnikusi konzultációra is.

Kapcsolat felvétele